Σχετικά

Η πρώτη  σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας απο το 1994 ανοίγει για μια ακόμη σεζόν τις πόρτες τις σε όλους όσοι επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες αθλητικοί συντάκτες, προσφέροντάς τους τα εφόδια που θα συνοδεύσουν μια αξιόλογη καριέρα.

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ αριθμεί πολλά πρωταθλήματα και τρόπαια τα τελευταία 24 χρόνια. Τίτλοι οι οποίοι απεικονίζονται στα πρόσωπα των εκατοντάδων αθλητικών συντακτών οι οποίοι πέρασαν τις πόρτες της σχολής με όνειρα και φιλοδοξίες μια μέρα, να πετύχουν τον στόχο τους και σήμερα είναι διευθυντές αρχισυντάκτες ή μεταδίδουν και παρουσιάζουν τα σημαντικότερα γεγονότα και εκπομπές.

Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος είναι Έλληνας αθλητικογράφος. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους στην Ελλάδα σε επίπεδο γνώσεων. Εδώ και παραπάνω από δύο δεκαετίες έχει συνδέσει τη φωνή του με μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα.

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γεννήθηκε το 1962 στο Βύρωνα Αττικής. Ενώ σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών, ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα Απογευματινή (1979). Tο 1983 ο Γιάννης Διακογιάννης αποχωρεί από την παρουσίαση της αθλητικής εκπομπής της ΕΡΤ, Αθλητική Κυριακή. Το 1984 ο Σωτηρακόπουλος ανέλαβε τη συμπαρουσίαση της Αθλητικής Κυριακής μαζί με τους Νίκο Κατσαρό και Γιάννη Μαμουζέλο.

Τη δεκαετία του ’90 θα εργασθεί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Το 1994 δημιούργησε το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μία εξειδικευμένη σχολή σε θέματα αθλητικής δημοσιογραφίας, η πρώτη σχολή στην Ελλάδα που ασχολούνταν αποκλειστικά με το αντικείμενο. Το 2017 ανακοίνωσε πως η σχολή θα συνεργαστεί με την New Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη, ουσιαστικά φτιάχνοντας τη μεγαλύτερη ιδιωτική σχολή σπουδών ΜΜΕ στην Ελλάδα. Το 1996 δημιουργεί τον ραδιοφωνικό σταθμό SuperΣΠΟΡ FM – 94,6, που αργότερα θα μετονομαστεί σε “NovaΣΠΟΡ FM” και σήμερα λέγεται ΣΠΟΡ FM 94,6. για 18 χρόνια΄από τη θέση του γενικού διευθυντή τον οδήγησε μέχρι την κορυφή των αθλητικών ραδιοφώνων πριν αποχωρήσει διοικητικά το καλοκαίρι του 2014 όταν αποχώρησε από τη θέση του παραχωρώντας τις μετοχές στον ΟΜΙΛΟ ΣΚΑΙ,

Το 2005 ξεκινά να εκδίδεται η εφημερίδα SPORTDAY και αναλαμβάνει σύμβουλος έκδοσής της έως το 2015. Έχει καλύψει ραδιοφωνικά τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1994, 1998 και 2006), επτά Euro (1988, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008 και 2012), ενώ ξεκίνησε να μεταδίδει αγώνες του Champions League από το 1994-95, καλύπτοντας τον τελικό της διοργάνωσης από το 1995 μέχρι το 2006 τηλεοπτικά και από το 2007 και μετά ραδιοφωνικά, ενώ από το 2015 μεταδιδει αγωνες των κορυφαίων ευωροπαικών διοργανωσεων και της Premier League για τη COSMOTE TV. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Τύπου (AIPS).

Από το 2010 σε συνεργασία με το συνάδελφο και συνεργάτη του Γιώργο Θαναηλάκη έχει αναλάβει την περιγραφή στην ελληνική έκδοση της σειράς ποδοσφαιρικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών Pro Evolution Soccer της ιαπωνικής εταιρίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών KONAMI.

Aπό το 2011 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.england365.gr

Η Σχολή

Το ΚΑΡ αποτελεί την παλαιότερη και πλέον εξειδικευμένη σχολή αθλητικής σύνταξης που συνεργάζεται με καταξιωμένους δημοσιογραφικούς ομίλους σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι σπουδαστές του προτιμούνται και εργάζονται, τελικά, στο αντικείμενο σπουδών τους. Στελεχώνεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, με επικεφαλής τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

  • Μαθητικές αποστολές
  • Σεμινάρια και εκδηλώσεις
  • Καλεσμένοι και Διαλέξεις
  • Εκδρομές
  • Εκπαιδευση σε πραγματικά studio
  • Δημοσιογραφικές καλύψεις σε αθλητικά δρώμενα
Gallery
Certifications

English idioms by theidioms.com