Μαρσέλλος: «Η Ελλάδα βρίσκεται στην ελίτ του παγκόσμιου πόλο, παρά τις δυσκολίες»

Ο παλαίμαχος πολίστας του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, Ιωακείμ Μαρσέλλος, φιλοξενήθηκε στον Horizon 96,5, στην εκπομπή “Ball Boys” (Δημήτρης Μπάφης, Γιάννης Παλιβάκης) και μίλησε για την καριέρα του ως αθλητής αλλά και για τα πράγματα που άλλαξαν στο πόλο, με το πέρασμα των χρόνων.
Η συζήτηση ξεκίνησε με μία εξιστόρηση των γεγονότων για την καριέρα του ιδίου αλλά και για την θέση της υδατοσφαίρισης τις προηγούμενες δεκαετίες.
«Εγώ ξεκίνησα ως κολυμβητής στον σύλλογο του Παναθηναϊκού αλλά το θεωρούσα αρκετά μονότονο, μόλις όμως άκουσα ότι φτιάχνει τμήμα υδατοσφαίρισης για έφηβους και νέους, βρήκα την ευκαιρία για να το δοκιμάσω. Εκείνη την εποχή ο υγρός στίβος “έφερνε” τον κόσμο στις πισίνες σε σημείο που κάποιος μπορεί να έβαζε … μέσο για να βρει εισιτήριο. Το πόλο όμως ερχόταν μετά το κολύμπι και τις καταδύσεις χωρίς όμως να υποτιμάται. Βέβαια η κόντρα Ολυμπιακού – Εθνικού τραβούσε πάντα τα βλέμματα»
Σημαντικό σημείο στην καριέρα ενός πολίστα, όπως ανέφερε, είναι η εμπειρίες που αποκτά μέσα από τους αγώνες τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων, κάτι το οποίο έζησε και εκείνος
«Από την στιγμή που δημιουργήθηκε η εθνική νέων, στην οποία είχα την χαρά να συμμετέχω, αρχίσαμε να πηγαίνουμε και στα πρώτη διεθνή τουρνουά της κατηγορίας μας. Αυτό για εμένα ήταν “μάθημα ζωής” καθώς παίζαμε με ξένες ομάδες και αποκτούσα εμπειρίες, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για έναν πολίστα .Από την στιγμή που είχαμε αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, την Γιουγκοσλαβία και άλλους αξιόλογους αντιπάλους , όταν επιστρέφαμε στην Ελλάδα ήμασταν ανανεωμένοι και είχαμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας»
Η αναφορά του στο γεγονός ότι σε προηγούμενες δεκαετίες οι υπόλοιπες εθνικές ομάδες υπερτερούσαν της Ελληνικής, έφερε αυτόματα την ερώτηση για το πώς βλέπει τα πράγματα σήμερα.
«Η πρόοδος της εθνικής ομάδος υδατοσφαίρισης είναι εκπληκτική τα τελευταία χρόνια, καθώς και η ομοσπονδία, παρά τις δυσκολίες και το περιορισμένο μπάτζετ, προσπαθεί να κρατήσει ανεβασμένο το επίπεδο. Οι προπονητές και κυρίως οι παίκτες είναι ήρωες που βρίσκονται τόσο ψηλά, έχοντας ελλείψεις και αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες. Κάτι ακόμα που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην ελίτ του παγκόσμιου πόλο, καθώς βρίσκεται στους κορυφαίους έξι του κόσμου. Αυτό είναι ένα επίτευγμα στο οποίο πρέπει να δώσουμε την πρέπουσα σημασία, γιατί όπως ανέφερα, η διάθεση και η πρόθεση των παικτών και των προπονητών είναι κινητήριος δύναμη για να παραμείνουμε ψηλά».Οι δυσκολίες όμως φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζονται, γι αυτό και το σχόλιό του όσον αφορά την έδρα της ομάδας, έδειξε και την σημαντικότητα του γεγονότος.
«Η Εθνική ομάδα χρειάζεται βοήθεια. Δεν έχει ένα κολυμβητήριο ως μόνιμη έδρα και χρειάζεται να πηγαίνει από πισίνα σε πισίνα για να προπονηθεί και δεν αναφέρομαι μόνο στην ομάδα των ανδρών αλλά και στις γυναίκες, κορασίδες, εφήβους και νέους άνδρες που ανεξαιρέτως διακρίνονται πανευρωπαϊκά αλλά και παγκοσμίως. Η ομοσπονδία καταβάλλει προσπάθεια για να διορθώσει αυτό τον τομέα, αλλά πιστεύω πως η βοήθεια πρέπει να έρθει από την εκάστοτε πολιτεία η οποία μπορεί να στηρίξει το ελληνικό πόλο, το οποίο διαφημίζει τον ελληνικό αθλητισμό παγκοσμίως».
Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάφης

Leave a comment

English idioms by theidioms.com