ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2020 – 2021

 
 
Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, με την υπογραφή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, αποτελεί από το 1994 την πρώτη εξειδικευμένη σχολή σπουδών αθλητικής δημοσιογραφίας.

Διαθέτοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των σπουδαστών στο αθλητικό ρεπορτάζ, προετοιμάζοντάς τους σε πραγματικές συνθήκες.

Με την καθοδήγηση καθηγητών που είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, οι σπουδές περιλαμβάνουν τόσο θεωρητική κατάρτιση όσο και πρακτική άσκηση.

Οι σπουδαστές καλούνται να γράψουν κομμάτια, να πάρουν συνεντεύξεις, να ασκηθούν πάνω στη συγγραφή άρθρων, να πάρουν συνεντεύξεις, να ετοιμάσουν ρεπορτάζ, μαθαίνοντας από την πρώτη στιγμή πώς είναι οι πραγματικές συνθήκες της δημοσιογραφικής δουλειάς, είτε πρόκειται για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο είτε για τον γραπτό Τύπο και τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Με μία τεράστια γκάμα μαθημάτων, οι σπουδαστές μπορούν να μάθουν από την ιστορία του ποδοσφαίρου του μπάσκετ, των Ολυμπιακών Αγώνων και όλων των μεγάλων γεγονότων, μέχρι τους κανονισμούς των σπορ και την αθλητική νομοθεσία, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν γνώσεις αθλητικής ψυχολογίας και κοινωνιολογίας.

Το πρόγραμμα της σχολής περιλαμβάνει εξειδικευμένα μαθήματα πάνω στο εξωτερικό ρεπορτάζ, στην κάλυψη του ρεπορτάζ των ομάδων, στην τεχνική της συνέντευξης, της αρθρογραφίας και του σχολιασμού. Οι σπουδαστές μαθαίνουν να οργανώνουν τα θέματά τους, να βγάζουν τίτλους και να δημιουργούν πρωτότυπο περιεχόμενο (content creation).

Και επειδή τα Μέσα Ενημέρωσης αλλάζουν και εξελίσσονται διαρκώς, οι σπουδαστές λαμβάνουν εξειδικευμένη εκπαίδευση και προετοιμασία για το σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον. 

Εξοικειώνονται με τις απαιτήσεις των διαδικτυακών μέσων, διδάσκονται τη σωστή αξιοποίηση των social media, την άνεση στην επικοινωνία (Communication Skills) καθώς και πώς να φέρνουν σε πέρας ολοκληρωμένα project στο μέσο που θα εργάζονται (Project Management).

Η θεματική δημοσιογραφία και οι τοπικές ειδήσεις στο WEB TV, το Branded Content και το Native Advertising, τα blog, το podcast και το Mobile Journalism, που είναι πια αναπόσπαστα τμήματα της δημοσιογραφίας, προστέθηκαν στη νέα λίστα μαθημάτων και θα αποτελέσουν για τα νέα παιδιά εργαλεία για να είναι άρτια προετοιμασμένα για τις επαγγελματικές προκλήσεις που θα συναντήσουν.

Για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο συνεργασιών που εξασφαλίζει ότι όλοι οι σπουδαστές θα γνωρίσουν από κοντά τον πραγματικό κόσμο της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, συνεργάζεται με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΠΟΡ FM και Over FM, την τηλεόραση του MEGA, τις εφημερίδες SPORTDAY – ΝΕΑ – ΒΗΜΑ – KINGBET και τις ιστοσελίδες in.gr, Sportfm.gr, To10.gr, england365.grsportretro.gr

Στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ την διεύθυνση σπουδών έχει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος και διδάσκουν μεταξύ άλλων οι Βασίλης Σκουντής Αλέξης Σπυρόπουλος, Στέφανος Αβραμίδης Γιώργος Κογκαλίδης, Λίλα Κουντουριώτη, Άλκης Τσαβδαρας, Πάνος Βόγλης, Τόλης Κοτζιάς, Αντρέα Παλομπαρίνι, Βάιος Τσούτσικας, Γιώργος Νοικοκύρης, Τόλης Χριστοφορακης, Χρήστος Σούτος, Ηρακλής Αντύπας.

Ειδικά σεμινάρια διεξάγονται από τους Γιώργο Χελάκη, Μιχάλη Τσώχο, Αρια Αγάτσα, Τάσο Κολλίντζα, Δήμο Μπουλούκο, Γιάννη Θειακό.

 
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες

Τηλεφωνήστε: 210 4831108

https://www.kar.edu.gr/  

English idioms by theidioms.com